Rainbow Gospel grundades under Regnbågsmässans verksamhet i Gustav Vasa kyrka 2001. Efter några år gick kören vidare i egen regi och är i dag en fristående ideell förening under musikalisk ledning av Anna Wiborg & Ida Hammarbacken.

 

Kören fungerar som musikalisk och social plattform för att i kyrkliga och andra sammanhang agera över gränserna mellan homo-, bi-, transpersoner och heterosexuella.

 

Att i musiken, tillsammans över gränser som ålder, kön och sexuell läggning, verka för en större öppenhet och förståelse för det fruktbara och sköna i olikheter, ser vi som en av våra uppgifter. Den andra är förstås att sprida glädje, hopp och kraft med vår sång.

Vi sjunger vid egna konserter och i konserter tillsammans med andra körer, samt medverkar i gudstjänster, vid bröllop, i tv-program, skivinspelningar med mera.

 

Varje sommar deltar vi i Stockholm Pride med en gospelworkshop i Pride House, en egen sektion i Prideparaden och medverkan tillsammans med Kvinnokören Sapphonia och Gaykören i Kärlekens mässa i Storkyrkan.

 

Vi övar på torsdagar kl 18.30 - 21 i S:t Paulskyrkan vid Mariatorget. 

 

För mer info besök vår hemsida www.rainbowgospel.se

Välkommen på konsert med Rainbow Gospel lördagen den 21/2! Vi bjuder på värmande gospel i vintermörket.
Plats:
Andreaskyrkan på Södermalm, Högbergsgatan 31.
Tid:
17.00, inträde 100 kronor.